Roaming - Telefonie mobila - Servicii | Digi (RCS & RDS)

in orice punct de prezenta RCS & RDS  aici 

Prin optiunea Roaming beneficiezi de serviciile Digi Mobil si in afara tarii. Cand esti plecat in strainatate poti sa suni si sa fii sunat pe numarul tau de mobil. In plus poti primi si sms-uri. Cei care te vor apela vor forma numarul tau ca si cand ai fi in Romania si nu vor plati nimic in plus.

*Preturile afisate includ TVA

Tarile membre SEE: taxarea se face la secunda, dupa primele 30 de secunde de convorbire - pentru efectuarea apelurilor si la 1 secunda - pentru primirea apelurilor Tarife roaming anterioare: 1 iulie 2017 15-30 iunie 2017 1 noiembrie 2017

Tarile non-UE: taxarea se face la fiecare 60 de secunde de convorbire atat pentru efectuarea cat si pentru primirea apelurilor

Tarile membre SEE sunt: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, Insulele Canare, Insulele Azore, Insula Madeira, Insula Martinica, Guiana Franceza, Guadelupa, Reunion, Gibraltar, Croatia, Mayotte, Norvegia, Islanda, Lichtenstein

Ca sa poti utiliza serviciul de roaming al Digi Mobil, este necesar sa activezi* gratuit acest serviciu, pentru fiecare dintre tipurile de roaming, de Voce sau de Date, in felul urmator:

Daca nu ai inca un cont de client, creeaza acum unul, aici.

A. Inainte de deplasarea in afara tarii:

Trebuie sa faci activarea* fiecarui serviciu in parte, roaming de Voce si roaming de Date, in functie de necesitatile tale. Extraoptiunile se mentin active indiferent de numarul de calatorii in afara tarii, atata timp cat nu ai solicitat dezactivarea lor.

Roamingul nu functioneaza pe unele tipuri de SIM-uri. In acest caz, nu vei putea activa serviciul. SIM-ul trebuie schimbat intr-unul din magazinele noastre din tara, schimbarea acestuia fiind gratuita. Oricum, in momentul in care vei opera activarea serviciului de roaming prin oricare dintre metodele descrise anterior, vei afla si daca SIM-ul tau este unul dintre cele care nu suporta roamingul.

B. Dupa iesirea din tara:

In cazul in care ai facut setarile de tip „Change IMSI” mentionate anterior, insa intampani dificultati in a te conecta la unul dintre servicii, iti recomandam sa verifici suplimentar, in functia de situatia in care te afli:

Daca calatoriti sau locuiti in vecinatatea granitelor Romaniei, pentru a evita utilizarea accidentala a altor retele prin intrarea automata in roaming international, configurati in meniul telefonului optiunea de selectare MANUALA a retelei.

Urmărește-ne și pe:

 1. Personal
 2. Business
 1. Personal
 2. Business
 1. Prima pagină
 2. Servicii
 3. Telefonie mobila
 4. Roaming
  Tarife roaming anterioare:
 1. 1 iulie 2017
 2. 15-30 iunie 2017
 3. 1 noiembrie 2017
 1. in orice punct de prezenta RCS & RDS
 2. telefonic, la *777 (apelabil doar din Digi Mobil) sau la 031.400.7777
 3. in contul tau de client:
 4. pentru roaming de voce, accesezi sectiunea Administrare servicii/Digi Mobil/Roaming Voce International si activezi apasand butonul „Activare”
 5. pentru roaming de date, accesezi sectiunea Administrare servicii/Digi Mobil/Roaming Date International si activezi apasand butonul „Activare”
 1. Activeaza extraoptiunea roaming. Trebuie sa faci activarea* fiecarui serviciu in parte, roaming de Voce si roaming de Date, in functie de necesitatile tale. Extraoptiunile se mentin active indiferent de numarul de calatorii in afara tarii, atata timp cat nu ai solicitat dezactivarea lor.
 2. Verifica functionabilitatea cartelei tale (SIM) in roaming. Roamingul nu functioneaza pe unele tipuri de SIM-uri. In acest caz, nu vei putea activa serviciul. SIM-ul trebuie schimbat intr-unul din magazinele noastre din tara, schimbarea acestuia fiind gratuita. Oricum, in momentul in care vei opera activarea serviciului de roaming prin oricare dintre metodele descrise anterior, vei afla si daca SIM-ul tau este unul dintre cele care nu suporta roamingul.
 3. Verifica aici informatiile de roaming pentru tarile in care doresti sa calatoresti. Este recomandat sa stii in prealabil ce servicii de roaming sunt disponibile in fiecare tara (voce si/sau date) si sa cunosti tarifele corespunzatoare serviciilor.
 1. In unele tari in care calatoresti, este necesar sa faci setari suplimentare in telefonul tau pentru functionarea serviciilor de roaming:
 2. cand treci dintr-o tara semnalata cu albastru intr-una semnalata cu alb pe harta de aici, cauti in telefon functia „Change IMSI” si setezi telefonul pe functia „Roaming”
 3. cand treci dintr-o tara semnalata cu alb intr-o tara semnalata cu albastru in harta de aici, cauti in telefon functia „Change IMSI”si setezi telefonul pe functia „National”
 1. Nu iti functioneaza serviciul de Voce:
 2. Cauta in meniul telefonului functia „Change IMSI” si activeaza in pasul urmator functia care apare inactiva, „Roaming”sau „National”.
 1. In cazul in care nu esti sigur ca ai facut activarea roamingului de Date,verifica daca ai activat serviciul de Date in roaming la plecarea din tara (in contul tau de client sau telefonic la 004.031.400.7777)
 2. Verifica daca functia „Date in Roaming” din telefonul tau este activa. In caz contrar, activeaza aceasta functie.
 3. Cauta in meniul telefonului functia „Retele mobile” si activeaza una din retelele mobile la care telefonul tau se conecteaza automat.
 4. Daca niciuna dintre retele nu iti permite conectare automata sau daca in noua retea pe care ai intrat automat, nu iti functioneaza internetul, cauta in meniul telefonului functia „Change IMSI” si activeaza in pasul urmator functia care apare inactiva, „Roaming”sau „National”.
 5. Daca in urma acestei setari, telefonul tau a iesit din roaming, revino in meniul telefonului la functia Change IMSI si reactiveaza functia anterioara, pe care acum o vezi ca inactiva („Roaming”). Verifica daca te afli intr-una din tarile in care nu oferim servicii de date, telefonic, la 004.031.400.7777. Sau vezi aici serviciile de roaming disponibile in tara in care te deplasezi.

Digi